Mészom-Wine
Borászati és Kereskedelmi KFT.

Borfajták

Bella Rossa
Cabernet Sauvignon 2001 száraz

Villány szőlőterületein termett szőlőből készült, mélyvörös színű, fahordós érlelésű testes vörösbor. Ízében emlékeztet a mediterrán borokra, telt, harmonikus, piros bogyós gyümölcsökre emlékeztető ízekkel.

Bella Rossa
Kékoportó 2001 száraz

A 2001-es évjáratra jellemző, világosabb, élénkebb, könnyedebb villányi vörösbor. Ízében és illatában a Kékoportó szőlő fajtajellege jól érezhető. Lekerekedett, kellemesen lágy, harmonikus vörösbor.

Bella Rossa
Kékoportó 2001 félédes

Erre a borra is jellemző az évjárat hatása miatt a kevésbé mély színtónus. Azon Kékoportó tételek házasítása ez a bor, ahol a jobb összhatás érdekében az összeállításba került vörösborok egy árnyalattal magasabb savtartalommal rendelkeznek, mert így nagyon jól harmonizálnak a végtermékben lévő 10-12 gramm cukortartalommal.

Bella Rossa
Olaszrizling 2001 száraz

A siklósi körzetben legnagyobb mennyiségben megtalálható szőlőfajtából készült száraz fehérbor. Színe a reduktív feldolgozást tükrözi, világos zöldessárga árnyalatával, kellemes szőlőaromákkal rendelkező ízeivel. Könnyed karakterű bor, melynek utóízében jól érezhető az Olaszrizlingekre jellemző keserűmandula íz is.